Ειδήσεις/Δελτία Τύπου


 

7 Μαρτίου 2018.
7/3/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΕ, κατά την συνεδρίασή του την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018: 


 1. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πρακτικό υπ’ αριθμ. 3/2.2.2018 μειοψηφούντων των κ.κ Αλεξόπουλου και Χριστοφόρου οι οποίοι :

  Στο θέμα της επαναχορήγησης αδείας στον προπονητή κ. Ν. Δέρβη, επέμεναν ότι θα έπρεπε να καταγραφεί αναφορά του κ. Φωκά σε  ανύπαρκτη παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ σχετικά με τις προϋποθέσεις επαναχορήγησης αδείας σε προπονητές

  Στο θέμα της εφέσεως της κας Α. Καβρουλάκη, επέμεναν να καταγραφούν ως ανάλογες και αποδεικτικές επιλεκτικής μεταχείρισης τις περιπτώσεις των ίππων ΤζέστερΣπίριτ και Ρεντ Ραμεσις προπόνησης κουΓιατρά σύμφωνα με σχετική αναφορά του κου Φωκά.

 2.    Ενέκρινε ομοφώνως την ανανέωση της θητείας των Τεχνικών Επιτετραμμένων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, την πλήρωση των κενών θέσεων των δυο αναπληρωματικών ελλανοδικών από τους κ.κΛύμπουρα και Μαρκουλάκη και την δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ως Τεχνικών Επιτετραμμένων ατόμων με προσόντα κατάλληλα για την στελέχωση κρίσιμων επιτροπών ελέγχου.

 3.    Επικύρωσε κατά πλειοψηφία την ποινή των 50 ιπποδρομιακών ημερών που είχε επιβάλλει η Επιτροπή Ιπποδρομιών στην Κα. Καβρουλάκη η οποία επέλεξε να μην παρουσιαστεί ενώπιον του Δ.Σ, παρόλο του ότι είχε προσκληθεί. Μειοψήφησαν οι κκ Αλεξόπουλος και Χριστοφόρου οι οποίοι ζήτησαν μείωση της ποινής χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένη αιτιολογία πέραν της αναφοράς στα στοιχεία για τους ίππους ΤζέστερΣπίριτ και Ρεντ Ράμεσις που είχε καταθέσει ο κος Φωκάς στο προηγούμενο Δ.Σ και τα οποία η ίδια η κα Καβρουλάκη δεν έκρινε κατάλληλα για να τα χρησιμοποιήσει για την υπεράσπιση της,  ενώ οι κ.κ Αλεξόπουλος και Χριστοφόρου ζήτησαν να καταγραφεί στα πρακτικά η έκφραση της εκτίμησής τους στην δουλειά του κουΓιατρά και ο σεβασμός στο πρόσωπο του.

 4.    Ενέκρινε ομοφώνως την παράταση ισχύος της απόφασης του Δ.Σ της Φ.Ε.Ε υπ. αριθμ.  47/6/27.05.2017, ώστε η διαφορά κιλών στις ιπποδρομίες ενθαρρύνσεως τον Μάρτιο 2018, μεταξύ των ίππων 3 και 4 ετών, να είναι ίδια με την προβλεπόμενη για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018.

5.     Αποφάσισε ομοφώνως την έγκριση των εισηγήσεων της ΕΙ σχετικά με χρήση απαγορευμένων ουσιών στον ίππο ΝΑΣΜΙ (GB)προπόνησης Π. Θεολόγου και επιβάλλει τις εξής ποινές:

α. Την τιμωρία του προπονητή κ. Παναγιώτη Θεολόγου με πρόστιμο 2.934,70 € (υπότροπος). Τον αποκλεισμό για ένα (1) μήνα του ίππου ΝΑΣΜΙ (GB) από την ημέρα της ουροληψίας 03.11.2017). Την αφαίρεση του επάθλου της 8ης ιπποδρομίας της 01.12.2017 (1ος) και την τοποθέτηση του ίππου στην τελευταία θέση καθότι για το έπαθλο της ημερομηνία της ουροληψία της 03.11.2017 στην οποία ο ίππος είχε κερδίσει, είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη ανίχνευση απαγορευμένης ουσίας.

β. Την τιμωρία του προπονητή κ. Παναγιώτη Θεολόγου με πρόστιμο 4.402,05 € (δις υπότροπος). Τον αποκλεισμό για ένα (1) μήνα του ίππου ΝΑΣΜΙ (GB) από την ημέρα της ουροληψίας 01.12.2017). Η αφαίρεση του επάθλου της 8ης ιπποδρομίας της 01.12.2017 (1ος) και η τοποθέτηση του ίππου στην τελευταία θέση, είχε αποφασισθεί μετά την ανίχνευση για δεύτερη φορά της ίδιας ουσίας στον ίδιο ίππο στην 5η ιπποδρομία της 03.11.2017.

6.     Ανέβαλε την συζήτηση του θέματος της ετήσιας σύμβασης με εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αντιπροέδρου κου Κ. Μαργαρίτη.

 7.    Απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτιάσεις του Κου Φωκά περί δήθεν ανακριβούς αποτύπωσης στα πρακτικά της απόφασης του ΔΣ σχετικά με το 2ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης της 15.1.2018 (παράταση ισχύος Γενικών Διατάξεων) και περί δήθεν αναληθούς σχετικής διαβεβαίωσης του Προέδρου για την ακρίβεια των πρακτικών. Η αποκατάσταση της αληθείας έγινε μετά από  διανομή στα Μέλη του Δ.Σ αποσπάσματος των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών που οδήγησε στην έκφραση από το σύνολο των παρόντων Μελών του Δ.Σ – πλην των δύο εκπροσώπων του Φορέα -  αποδοκιμασίας και αγανάκτησης για την προσβλητική στάση του κου Φωκά απέναντι στα Μέλη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ καθώς και την εν γένει στάση του η οποία δεν θα είναι πλέον ανεκτή. Μετά από πρόταση του εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κου Ασημακόπουλου, εξουσιοδοτήθηκε ομοφώνως ο Πρόεδρος να αναλάβει πρωτοβουλία διευθέτησης του θέματος στο ανώτατο επίπεδο του Φορέα.

 8.    Έλαβε την διαβεβαίωση από τον κο Αλεξόπουλο ότι θα παραδοθούν άμεσα στην ΦΕΕ τα στοιχεία της προετοιμασίας που έχει κάνει για την ανάπτυξη συστήματος ισοζυγισμού RATING BASE με την συνεργασία του κουKennelly καθώς και προσφορά του τελευταίου για ενδεχόμενη συνεργασία με την ΦΕΕ για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την εφαρμογή του  συγκεκριμένου  συστήματος Ισοζυγισμού στην Χώρα μας.

 9.    Αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης στον Αν. Γενικό Διευθυντή προκειμένου να ολοκληρώσει τις συνεννοήσεις με τον Φορέα και το Α/Τ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος  για την φύλαξη των δειγμάτων βιολογικού υλικού από ίππους κατά την διαδικασία αποστολής τους για έλεγχο φαρμακοδιέγερσης  σε εργαστήρια του εξωτερικού.

10. Αποφάσισε τον σχηματισμό ομάδας Κτηνιάτρων της Φ.Ε.Ε αποτελούμενης από τις Κτηνιάτρους Σ. Φυρριππή, Ασπ. Οικονομοπούλου και Ειρ. Φραγκιαδάκη η οποία θα παρακολουθεί και θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή ίππων στα Ελληνικά ιπποφορβεία.

11.  Αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης σχετικά με την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης των υποδομών στον χώρο λήψης δειγμάτων για έλεγχο φαρμακοδιέγερσης και του χώρου του κυλικείου προπονήσεων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία επεξεργασίας εναλλακτικών προτάσεων που θα υποβάλλει ο Φορέας. Ο Γεν. Διευθυντής της Φ.Ε.Ε κ. Π. Ζαφείρης και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής κ. Κ. Αλεξόπουλος θα συνεργαστούν για την εξεύρεση και υλοποίηση χωρίς καθυστέρηση των καλύτερων προτάσεων.

 

Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

 

 

 

 

 

 

Άρθρο 35 Ν. 4373/2016

«3. Οι κατά την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου προβλεπόμενες αποφάσεις του Δ.Σ. της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος τελούν υπό την έγκριση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, ο οποίος μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή του να τις ακυρώνει, τροποποιεί ή και να αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεσή τους. Η έγκριση αυτή παρέχεται εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της απόφασης και των σχετικών στοιχείων από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, η απόφαση θεωρείται ότι έχει εγκριθεί.»

 


//Πίσω
Αρχική σελίδα //